MBM ARCHITEKCI

pracownia architektoniczna

1/

lokal biurowy na Zbąszyńskiej

Projekt wnętrza przyziemia w przedwojennej willi na Zbąszyńskiej

lokalizacja: ul. Zbąszyńska, Poznań
powierzchnia użytkowa: 98,2m2
projekt: kwiecień 2017
realizacja: czerwiec 2017
projektant: MBM architekci
inwestor: prywatny

budynki usługowe
projekty
wnętrza

Przedstawiamy fragment obszernego projektu, którym zajmujemy się od 2014 roku. Poniższa galeria dotyczy lokalu użytkowego, znajdującego się w przedwojennej willi przy ul. Zbąszyńskiej w Poznaniu. Inwestor wykonał remont kapitalny, a my trochę mu przy tym pomogliśmy. Wczoraj odwiedziliśmy to miejsce z aparatem. Za pomocą prostych zabiegów udało się ożywić nieco tę przestrzeń. Pasek drewna na podłodze, przechodzi dalej na sufit i wyznacza miejsca, w których zawieszono lampy. Główne pomieszczenie i oświetlenie zostały tak zaprojektowane, aby w zależności od potrzeb mogło służyć jako przestrzeń typu open space, albo można było dzielić je na mniejsze pokoje. Fototapeta w pomieszczeniu socjalnym przyjemnie je ożywia. W następnych wpisach zaprezentujemy kolejne fragmenty układanki pod tytułem Willa na Zbąszyńskiej. A jak Wam podoba się nowe wnętrze?